Windows Server 2012

Sådan ændrer du størrelse på lydstyrken og udvider C-drevet Windows Server 2012

Windows Server 2012 er den mest udbredte Windows server platform dog Server 2016 har været udgivet i næsten 2 år. Det samme med tidligere Windows Operativsystem til pc og server, det mest almindelige problem i Windows Server 2012 er lav diskplads især til system C-drev, hvilket er irriterende. Heldigvis gør nye computerteknologier tingene lettere, og i dag kan du ændre størrelsen på volumen direkte for at løse dette problem uden at geninstallere OS eller genskabe diskvolumener. Men få serveradministratorer har sådan erfaring, så mange mennesker stiller mig nogle lignende spørgsmål, såsom: er det sikkert at ændre størrelsen på lydstyrken på Server 2012, er det muligt at udvide C-drevet ved at få ubrugt plads fra D, hvilket er det rigtige partitionssoftware til Server 2012. Bare rolig, i denne artikel introducerer jeg, hvordan du ændrer størrelsen på partitionen og udvider C-drevet Windows Server 2012 (R2) let og sikkert.

Windows Server 2012

Ændre størrelse på partition i Server 2012 disk Management

Om ændring af størrelse på partition kan det være faldende eller øge partitionsstørrelse. Windows Server 2012 nedarvet Shrink Volume og Extend Volume funktionaliteter fra Server 2008, som kan bruges til at udføre denne opgave.

Bemærk: Krymp og udvid lydstyrke kan kun bruges til at ændre partitionsstørrelse på enkelt lydstyrke, det vil sige det kan ikke forlænge C-drevet ved at krympe D. Jeg forklarer hvorfor i næste afsnit.

Sådan krympes en lydstyrke

Hvis du glemmer at redigere diskpartition under installationen Windows Server 2012, al diskplads vil blive besat af C-drev. Som vi ved, er det ikke en god ide at beholde et enkelt C-drev og sætte alt i det. I denne situation kan du reducere C-drev med Shrink Volume, og derefter konverteres en del af det frie uudnyttede rum på C-drev til Ikke-allokeret, som kan bruges til at oprette nye volumener.

Trin til at krympe C-drevet ind Server 2012 Diskstyring:

Trin 1: Højreklik på “Windows”Flag i nederste venstre hjørne og klik på“disk Management“, Hvor du kan se alle harddiske og partitioner, der er forbundet til denne server.

Trin 2: Højreklik på drev C og vælg “Formindsk Volume"

Krym C-drev

Diskstyring forespørger volumen for tilgængelig plads til krympning.

Spørgsmål om plads

Trin 3: Indtast den mængde plads, der skal skrumpes, Klik på Shrink at henrette.

Indtast plads

C-drev krympes på kort tid. Nu er C-drevet 30 GB og anden diskplads konverteret til Ikke tildelt.

Krymp C-drevet færdig

Sådan udvides C-drevet

Det er også meget let at udvide C-drev i Windows Server 2012 Diskstyring.

Bemærk: kun når der er tilstødende Uallokeret plads i højre side, kan du forlænge C-drevet ind Server 2012 DM, trin:

Trin 1: Højreklik på C-drev, og vælg “Forlæng Volume".

Forlæng C-drevet Server 2012

Trin 2: Forlæng Volume Wizard startes, klik Næste at fortsætte.

Forlæng Volume Wizard

Trin 3: Klik Næste Hvis du vil bruge standardindstillingen, skal du ellers vælge tilgængelig disk og plads manuelt.

Vælg disk og plads

Trin 4: Klik Finish for at bekræfte udvidelsen.

Bekræft udvidelse

På kort tid udvides C-drevet ved at kombinere det ikke-tildelte rum.

C-drev forlænget

Som jeg sagde ovenfor, kan du ikke Shrink D for at udvide C-drevet ind Server 2012 Diskhåndtering. Mange mennesker giver feedback. Udvid volumen er deaktiveret. Hvis du skrumpede D for at få ikke-allokeret plads, når du højreklikker på C-drevet, er Extend Volume nedtonet. Fra Microsofts forklaring, kun og NTFS den partition, der har tilstødende Ikke tildelt plads på højre siden kan udvides med funktionen Udvid lydstyrke.

Udvid lydstyrken gråtonet

I denne situation skal du flytte det ikke tildelte rum til bagved C-drevet NIUBI Partition EditorDownload det

Højreklik på lydstyrke D, og ​​vælg Ændr størrelse/flyt lydstyrke i pop-up-vinduet, træk den midterste position til højre for at flytte den.

Flyt lydstyrken

Ændre størrelse på volumen med partitionssoftware

For at ændre størrelsen på partitionen og forlænge C-drevet Windows Server 2012, Tredjeparts partitionssoftware er bedre valg, du kan trække og flytte for at ændre størrelsen på partition uden nogen begrænsninger. Du skal dog være opmærksom på datasikkerhed.

Der er risiko for system-, partition- og dataskade, når der ændres størrelse på volumen med partitionssoftware, fordi alle relaterede parametre skal ændres korrekt. Enhver softwarefejl eller hardwareproblemer såsom strømafbrydelse vil forårsage systemstartfejl eller datatab. Heldigvis er der en serverpartitionssoftware - NIUBI Partition Editor, som kan sikre 100% system- og datasikkerhed.

Som den sikreste Windows partitionssoftware, NIUBI Partition Editor er integreret unik 1 anden tilbagetrækning teknologi, som kan automatisk rulle serveren tilbage til den rigtige status, før du ændrer størrelsen på ONE for det andet, hvis der opstår software- eller hardwareproblemer under operationer. Dette er meget vigtigt for en server at beskytte data og hurtigt rulle tilbage online.

Det er også hurtigste værktøjet, hjælper den unikke filbevægelsesalgoritme med at ændre størrelsen på partitionen 30% til 300% hurtigere end ALLE andre værktøjer. Jo hurtigere, jo bedre, ikke?

Trin for at ændre størrelsen på partitionen og udvide C-drevet ind Windows Server 2012:

Hent og løbe NIUBI Partition Editor og du vil se diskpartitionerne i hovedvinduet.

Ændre størrelse på partition Server 2012

Trin 1: Højreklik på drev D, og ​​vælg Ændr størrelse/flyt lydstyrke.

Ændr størrelse/flyt lydstyrke

Træk til venstre grænse mod højre for at skrumpe D i pop op-vinduet.

Krympe D

Krymp lydstyrke D

20 GB ledig plads flyttes ud fra D og konverteres til ikke-allokeret plads.

Tildelte plads

Trin 2: Højreklik på C-drev, og vælg Ændr størrelse/flyt lydstyrke igen. Træk højre grænse mod højre for at kombinere det ikke tildelte rum.

Forlæng C-drevet

C-drev forlænget

Trin 3: Klik Apply -knappen øverst til venstre for at udføre, C-drevet udvides fra 30 GB til 50 GB.

C-drev forlænget

Se videoen, hvordan du ændrer størrelse på partitionen Server 2012

 

I Sammenfatning

Selvom Windows Server 2012 har funktionen til at skrumpe og udvide volumen, men den kan ikke udvide C-drevet ved at krympe D, så det er ikke det bedste værktøj. I stedet kan tredjeparts partitioneringssoftware ændre størrelsen Server 2012 opdele let. Men på grund af dataens betydning for en server, skal du huske at vælge en pålidelig og sikker partitionssoftware til Windows Server 2012.