Gratis/bedste partitionsmanagersoftware til Windows Server 2019

af James, Opdateret den: 15. maj 2023

Uanset om du bruger HDD, SSD eller andre typer hardware RAID-arrays, skal du oprette og formatere partitioner, før du gemmer filer. Efter at have kørt denne server i en periode, skal du krympe, udvide, omformatere, konvertere partition osv. For at udføre disse opgaver har du brug for en pålidelig diskpartitionsmanager til at administrere serverlagerenheder. I denne artikel vil jeg introducere native gratis partitionschef in Server 2019 , bedste partitionssoftware forum Windows Server 2019/2022/2003/2008/2012/2016.

Native gratis partitionschef i Windows Server 2019

Det samme med tidligere versioner, der er indbygget gratis partitionsmanager i Windows Server 2019 - disk Management. Det er i stand til at udføre nogle grundlæggende operationer. Til en enkelt partition er den i stand til at oprette, formatere, slette partition, indstille Aktiv, ændre drevbogstav og sti. Det har også avanceret evne til at krympe og udvide partitionen. Det understøtter dog kun NTFS skillevæg. Derudover er det kan ikke forlænge en lydstyrke ved at formindske en anden. Kort sagt, den kan kun formindske NTFS-partitionen for at skabe ny volumen og udvide NTFS-volumen med sletning den tilstødende skillevæg til højre.

Presse Windows + X tasterne sammen, og så vil du se Diskhåndtering på listen.

Partition Manager Server 2019

Til en hel disk, Windows Server 2019 Disk Management er i stand til at initialisere helt ny disk. Den har mulighed for at konvertere disk mellem MBR og GPT, men du skal slette alle enheder på denne disk på forhånd. Hvis du har brug for en kraftfuld diskpartitionsmanager til Windows 2019-server, må du hellere køre tredjepartssoftware. Der er mange serverpartition manager på markedet er grænsefladen anderledes, men funktionerne ligner hinanden. Til en disk partition software til Windows 2019 server, den pålidelighed er vigtigst. Her introducerer jeg sikreste og hurtigste partitionssoftware til Windows Server 2019/2022/2016/2012/2008/2003.

Første indtryk

Hent denne partitionssoftware i Windows 2019-server (fysisk eller virtuel maskine), vil du se hovedvinduet med 5 sektioner.

  1. Alle enkeltpartitioner med detaljerede parametre.
  2. Alle fysiske, RAID-array og virtuelle diske med grafisk struktur.
  3. Tilgængelige operationer til en valgt disk eller partition. (Du får vist de samme indstillinger ved at højreklikke på.)
  4. Afventende operationer, alle operationer, du udfører, udføres ikke med det samme, men i stedet vises de som afventende til forhåndsvisning.
  5. Annuller, gentag eller apply de ventende operationer.

I modsætning til andre diskpartitionsværktøjer der viser alle muligheder, NIUIBI Partition Editor viser kun de tilgængelige handlinger for at holde grænsefladen ren, utilgængelige indstillinger skjules automatisk. Højreklik på en partition eller forsiden af ​​en disk, du vil se de tilgængelige muligheder.

Hvad betyder NIUBI Partition Editor gøre i Windows server

NIUBI Partition Editor understøtninger Windows Server 2022, 2019, 2016, 2012, 2011, 2008 og 2003 (32 & 64 bit). Lokal/aftagelig HDD eller SSD, alle typer hardware RAID-arrays, VMware/Hyper-V virtuel disk, USB-flashdrev og hukommelseskort er alle understøttet. Det hjælper med at udføre de fleste almindelige disk- og partitionshåndteringsoperationer såsom:

  • Ændre størrelse til lydstyrke - krymp og udvid det partitionerede drev uden datatab
  • Flyt lydstyrke - flyt partitionsplacering med tilstødende ikke-allokeret plads
  • Flet volumen - kombiner 2 partitioner til en større
  • Partition Copy - klon hele partitionen for at tage backup af eller migrere data.
  • Konverter til GPT-disk - konverter MBR-disk til GPT uden datatab.
  • Konverter til FAT32 - konverter NTFS-partition til FAT32 uden tab af data.
  • Konverter til logisk - konverter primær partition til logisk uden tab af data.
  • Konverter til primær - konverter logisk partition til primær uden tab af data.
  • Optimzie filsystem til at reparere fejl og forbedre ydeevnen. 
  • Defrag for at forbedre diskens læse- og skriveeffektivitet
  • Overfladetest for at scanne dårlige sektorer
  • Aftør disk, partition og ikke-allokeret plads for at slette følsomme data
  • Opret lydstyrke - opret nye drev med ikke-allokeret plads
  • Formater lydstyrke - genopbyg filsystemet i et drev og genanvend det som nyt
  • Skjul lydstyrke - skjul et drev i explorer for at forhindre adgang
  • Indstil Aktiv - marker et drev som Aktiv til boot-system
  • Skift drevbogstav - nulstil et drevs bogstav til C: D: E: osv.
  • Slet lydstyrke - slet enkelt eller alle drev med et enkelt trin.
  • Skift etiket - tilføj eller skift navn på en partition
  • Egenskaber - se detaljerede parametre på et disk eller et enkelt drev (for avancerede brugere)
  • Kontroller lydstyrke - kontroller filsystemets integritet, og rett fejl, hvis der findes
  • Explorer-volumen - se indholdet af den valgte partition
  • Skift diskstatus til online og offline
  • Indstil skrivebeskyttet attribut til harddisken
  • Initialiser ny harddisk

Partition Editor

Partition tool

Den sikreste partitioneringssoftware til Windows Server 2019

Datasikkerhed er vigtigst for en server, men der er potentiel systemskade og risiko for tab af data, mens du ændrer størrelse på partitioner eller foretager andre ændringer. Udover at sikkerhedskopiere, må du hellere køre sikker partitionssoftware. Det koster lang tid at gendanne alt og verificere data, hvis denne server er beskadiget af den upålidelige software.

Bedre end andre værktøjer, NIUBI Partition Editor har avancerede teknologier til beskyttelse af system og data:

Endnu en større benefit af NIUBI er, at det kan klone diskpartition online uden at genstarte serveren. Derfor kan du klone systemdisken regelmæssigt som backup. Når systemdisken er nede, skal du bare skifte til klonedisken. Det kan gøres inden for flere minutter, så det er meget hurtigere og bedre end at gendanne fra billedsikkerhedskopiering.

Den hurtigste partition manager til Windows Server 2019

Der er store mængder filer i serverpartitionen, jo flere filer i en partition, jo længere tid til at krympe, flytte eller kopiere partitionen. En god algoritme er meget vigtig og nyttig for at spare tid. Takket være den unikke fil-flytningsalgoritme, NUIBI Partition Editor is 30% til 300% hurtigere end andre værktøjer.

På grund af dens kraftfulde databeskyttelse og hurtige størrelsesændring, nem at bruge med en pæn grænseflade, samt masser af disk/partitionsstyringsfunktioner, NIUBI Partition Editor anbefales som den bedste partitionshåndteringssoftware til Windows Server 2019/ 2022 og Server 2016/ 2012/2011/2008/2003.

Hent