Sådan udvides systempartition i Windows Server 2008 R2

af Andy, Opdateret den: 22. september 2022

Det samme med andre versioner, systempartition C: løber tør for plads i Windows 2008 server. Mange mennesker vil gerne vide, om det er muligt udvid systempartition uden at genskabe partitioner og gendanne alt. Svaret er ja, men du bør være mere opmærksom. For hvis systempartitionen er beskadiget, kan din server ikke starte, og det koster så lang tid at gendanne. Derfor må du hellere lave backup på forhånd og køre et sikkert partitionsværktøj. Denne artikel introducerer, hvordan man udvid systempartition i Windows Server 2008 R2 med indbygget værktøj og sikker diskpartitionssoftware.

1. Forlæng systempartition i Server 2008 r2 uden software

Bedre end tidligere Server 2003, Windows Server 2008 har nyt"Forlæng Volume"funktion i native disk Management værktøj. Det er i stand til at udvide partitionen uden at miste data (i de fleste tilfælde). Den eneste måde at udvide systemdrevet på er dog ved sletning den tilstødende skillevæg til højre. Der er en anden "Shrink Volume"-funktion i Disk Management, hvorfor ikke skrumpe D til udvid C-drevet?

Dette er fordi:

  • "Shrink Volume" kan kun mindske et NTFS-drev mod venstre og lave ikke-allokeret plads på højre side.
  • "Udvid volumen" kan kun udvide NTFS-partitionen med tilstødende Ikke tildelt plads til højre.

Som du ser på min server, Udvid lydstyrken gråtonet for C: og E-drev efter krympning af D, fordi det ikke-allokerede rum, der krympede fra D, ikke støder op til C: og er til venstre for E-drev.

Extend greyed

Hvis du installerede programmer eller andre Windows tjenester i D: drev, ikke slet det. Desuden, hvis D er en Logisk drev, du stadig kan ikke forlænge C-drevet efter sletning af D via Diskhåndtering. Med ét ord, kun når der er en tilstødende slettebar Primær partition til højre, kan du udvide systempartitionen i Server 2008 (R2) uden software.

Trin til udvidelse af systempartition i Server 2008 R2 med Diskhåndtering:

  1. Overfør alle filer i den tilstødende partition (D:) til et andet sted.
  2. Presse Windows + R sammen på tastaturet, skriv diskmgmt.msc og tryk Indtast.
  3. Højreklik på D: drev (den tilstødende diskenhed) og vælg Slet lydstyrke.
  4. Højreklik på systempartition C: og vælg Forlæng Volume.
  5. Tilgængelig disk og plads er valgt som standard, skal du blot klikke på Næste til Finish i pop op-vinduet "Udvid lydstyrkeguiden".

2. Sådan udvides systempartition C ved at formindske D eller E

For at udvide system C-drevet ind Server 2008 (R2), NIUBI Partition Editor er et bedre valg. Fordi du kan skrumpe D: køre og lave Uallokeret plads til venstre, så kan systempartition C nemt udvides. Hvis der ikke er masser af ledig plads i den sammenhængende partition, kan du formindske enhver ikke-tilstødende diskenhed på den samme disk.

Bedre end andre diskpartitionsværktøjer, NIUBI Partition Editor har innovative teknologier til at beskytte dit system og dine data:

  • Virtuel tilstand - de handlinger, du udfører, vil blive vist som afventende til forhåndsvisning, rigtige diskpartitioner vil ikke blive ændret, før du klikker på "Apply" at bekræfte.
  • Annuller-at-godt - hvis du har anvendt forkerte operationer, kan du annullere de igangværende operationer uden at beskadige serveren.
  • 1 anden tilbagetrækning - hvis der opdages en fejl under ændring af størrelsen på partitionen, vender den automatisk serveren tilbage til den oprindelige status lynhurtigt.
  • Hot Clone - klon diskpartition uden serverafbrydelse og boot fra klonedisken direkte, når systemdisken er nede.

Hent NIUBI Partition Editor, vil du se alle lagerenheder med partitionslayout og anden information til højre, tilgængelige handlinger til den valgte disk eller partition er listet til venstre og ved at højreklikke. På Disk 0 i min testserver er der drev C, D, E og en systemreserveret partition. Oprindelig størrelse på systempartition C er 40 GB.

NIUBI Partition Editor

Sådan udvides systempartition i Windows Server 2008 R2 med NIUBI:

Trin 1: Højreklik på drevet D: og vælg "Ret størrelse/Flyt lydstyrke", træk venstre grænse mod højre i pop op-vinduet, eller indtast et beløb i feltet bag "Unallocated space before"(1024 MB = 1 GB).

Shrink D

Derefter krympes drev D, og ​​der tildeles ikke tildelte plads til venstre.

Shrink D

Trin 2: Højreklik på systempartition C: og vælg "Ret størrelse/Flyt lydstyrke", træk højre grænse mod højre for at kombinere dette ikke tildelte rum.

Extend C drive

Derefter udvides systempartition C.

Extend os drive

Trin 3: Klik Apply øverst til venstre for at træde i kraft. (Alle operationer inden dette trin fungerer kun i virtuel tilstand)

På denne måde kan du udvide systemvolumen og holde Operativsystem, programmer og alt andet det samme med før. Så længe der er ledig plads på den samme disk, kan du nemt overføre og tilføje til C-drev.

Følg videovejledningen for at udvide systemdrevet Windows 2008-server:

Video guide

Hvis du bruger nogen form for hardware RAID-arrays, ikke bryde array eller udføre handlinger til RAID-controller. Der er ingen forskel at ændre størrelse på og udvid RAID-partition eller omfordele den virtuelle disk i VMware / Hyper-V.

3. Sådan udvides OS-partitionen ind Server 2008 med en anden disk

På nogle servere er der ingen anden partition på systemdisken. I så fald kan ingen software udvide systempartitionen ved at tilføje ledig plads fra andre adskille disk. Der er dog stadig 2 muligheder med NIUBI:

Hvis du bruger VMware eller Hyper-V Guest-server:

  1. Forøg den virtuelle diskstørrelse med VMware/Hyper-V egne værktøjer, så vises ekstra plads som ikke-allokeret plads i slutningen af ​​disken.
  2. Følg trinnene til flyt uallokeret plads og kombiner til C: drev.

Hvis du bruger en enkelt disk eller RAID virtuel disk:

  1. Kopier systemdisken til en større og udvid partitionen med ekstra diskplads.
  2. Udskift den originale disk, eller skift BIOS, og start fra den større disk.

Hvis systemdisken er fuld, men der er en anden partition på den, udover at kopiere hele disken til en større, kan du evt. flytte en partition på en anden disk, slet den og tilføj dens plads til C-drev. 

For at udvide systempartition i Windows Server 2008/2012/2016/2019/2022, vælg den tilsvarende metode i henhold til din egen diskpartitionskonfiguration. Udover at krympe, flytte, udvide og kopiere diskpartition, NIUBI Partition Editor hjælper dig med at udføre mange andre administrationsoperationer.

Hent