Windows Server 2008 flet ikke-allokeret plads

Opdateret den 16. november 2019

Denne artikel introducerer, hvordan man kombinerer ikke-allokeret plads i Windows Server 2008 R2, flet ikke-allokeret plads til C-drev (systempartition) eller anden lydstyrke.

Flet ikke-allokeret plads ind Server 2008 disk Management

Som sit navn, Tildelte plads er den diskplads, der ikke er allokeret til nogen partition. Du kan oprette en ny lydstyrke med den eller kombinere den med anden lydstyrke. Efter sammenlægning med anden lydstyrke konverteres Ikke-allokeret til en del af ubrugt plads i dette volumen.

Sammenlignet med tidligere version, Windows Server 2008 indbygget Disk Management har nyt Shrink , Forlæng Lydstyrkefunktion udover den grundlæggende evne til at oprette, slette og formatere partition. Selvom der ikke er nogen funktion for flet volumen eller flet ikke-allokeret plads, er der stadig en måde at kombinere ikke-allokeret plads til en anden partition med den.

Sådan kombinerer du ikke-allokeret plads med Server 2008 Diskstyring:

  1. Højreklik på drevet D: og vælg Slet lydstyrke, så bliver diskpladsen konverteret til Ikke tildelt.
  2. Højreklik på venstre C: kør og vælg Forlæng Volume.
  3. Ikke-allokeret plads er valgt som standard, skal du blot klikke på Næste til Finish.

Windows native Disk Management (og anden diskpart-kommando) -værktøj kan kun hjælpe dig med at slette en lydstyrke for at få ikke-allokeret plads og kombiner til venstre sammenhængende lydstyrke.

Hvis du vil flette ikke-allokeret plads til ret sammenhængende Eller nogen usammenhængende volumen, begge dele Windows oprindelige værktøjer kan ikke hjælpe dig.

Som du ser på skærmbilledet, Udvidelsesvolumen er deaktiveret for både C: og E: drev efter krympet partition D.

Til flet Ikke-allokeret plads til C-drev eller anden partition, du har brug for partition editor software.

Extend greyed

Sådan flettes uallokeret plads til system C: drev

Hent NIUBI Partition Editor og du vil se alle diskpartitioner med struktur og anden information til højre. Der er 20 GB ikke-allokeret plads på Disk 0, der er krympet fra drev D.

NIUBI Partition Editor

Trin for at flette ikke-allokeret plads til C: kør ind Windows Server 2008 R2:

Trin 1: Højreklik D: kør og vælg "Ændr størrelse/flyt lydstyrke", træk Midt position mod højre i pop op-vinduet.

Move drive D

Derefter flyttes ikke-allokeret plads til venstre side.

Move partition d

Trin 2: Højreklik C: drev og vælg "Resize/Move Volume" igen, træk højre grænse mod højre i pop op-vinduet.

Extend C drive

Derefter kombineres ikke-allokeret plads til C: drev.

Drive D moved

Trin 3: Klik Apply øverst til venstre for at udføre./p>

Sådan kombineres ikke-allokeret plads til andet lydstyrke

Hvis du vil flette uallokeret plads til den rigtige partition E, kan du kombinere direkte uden bevægende lydstyrke E til venstre. Højreklik E: og vælg "Ret størrelse/Flyt lydstyrke", træk venstre grænse mod venstre i pop op-vinduet.

Extend E

Drive E extended

Du kan kombinere ikke-allokeret plads til enten sammenhængende partition, uanset om det er Primær eller Logisk, NTFS eller FAT32.

Videoguide til fletning af ikke-allokeret plads i Windows Server 2008 R2:

Video guide

Løsning - kan ikke flette ikke-allokeret plads til anden disk

I nogle gamle servere er der ikke ledig plads på en disk, nogle mennesker spekulerer på, om det er muligt at flette ikke-allokeret plads fra anden disk. Svaret er nej. På en fysisk disk er størrelsen fast, og den kan ikke reduceres eller øges.

Hvis du bruger VMware eller Hyper-V Guest-server, når der ikke er ledig plads på hele disken, kan du øge den virtuelle VMDK / VHD-diskstørrelse med deres egne værktøjer. Derefter vises yderligere plads som Ikke-allokeret på den ende af den originale virtuelle disk. Følg trinnene ovenfor for at kombinere ikke-allokeret plads til andre partitioner.

Hvis du bruger lokal server med fysisk disk eller andre typer RAID-arrays, skal du følge trinnene i videoen for at kopiere til en anden større disk- eller RAID-matrix.

Video guide

Ekstra diskplads vises også som Ikke-allokeret til sidst, husk at starte fra den sidste partition og kombinere en del af Ikke-allokeret plads til hver enkelt.

Som det sikreste værktøj, NIUBI Partition Editor leverer innovative 1 sekunds rollback, Virtual Mode og Cancel-at-will teknologier til at beskytte system og data. Det hjælper dig også med at udføre mange andre operationer.

DOWNLOAD