Windows Server 2012 Udvidelsesvolumen er deaktiveret

Opdateret den 16. november 2019

Denne artikel forklarer, hvorfor indstillingen Udvid lydstyrke er deaktiveret Windows Server 2012 R2 Disk Management, og hvad man skal gøre, hvis Extend Volume ikke fungerer.

Hvorfor Extend Volume er deaktiveret til system C: drev

Det mest almindelige problem på en server er systempartition C løber tør for plads. Det kan ikke være bedre, hvis du kan udvide det hurtigt og uden at geninstallere OS og programmer. At hjælpe udvid en partition, Microsoft leverer Forlæng Volume funktion i Disk Management tool, som er i stand til udvid systempartition og datamængder uden at miste data.

Som vi ved, er størrelsen på en harddisk fast, så inden der udvides en partition, skal der være ikke-allokeret plads. For at få denne plads kan du enten slette eller skrumpe anden partition. Ved krympe en partition, kun en del af ubrugt plads konverteres til Ikke-allokeret, og filerne deri holder intakte. Ingen kan lide at slette en allokeret partition undtagen at skulle.

Der er faktisk en anden Formindsk Volume funktion i Server 2012 Diskhåndtering kan dog kun lave ikke-allokeret plads på højre side, hvilket fører til udvidelsesvolumen ikke fungerer.

Extend volume disabled

Som du ser på min server:

18.96GB Der tildeles ikke tildelt plads på højre side af drev D: efter krympning.

Udvidelsesvolumen er deaktiveret for C: drev, fordi denne funktion kun kan kombinere ikke-allokeret plads til venstre sammenhængende skillevæg. Drev C er ikke tilstødende, så det understøttes ikke.

Hvis Diskstyring kan skabe uallokeret plads på venstre side eller flytte partition D til højre, der er ikke et sådant spørgsmål. For at udføre begge handlinger skal du have tredjepart partitionssoftware.

Nogle mennesker forsøger at slette partition D, så er der ret sammenhængende Ikke-allokeret plads, så Extend Volume er aktiveret for C-drev. Det fungerer faktisk på GPT-disk, men i MBR stil disk, det afhænger.

Slet ikke drev D, hvis du installerede programmer eller andre Windows tjenester i det.

For at vise dig årsagen konverterede jeg partition D fra Primær til Logisk.

Efter sletning af D vises diskpladsen som Gratis i stedet for ikke tildelt. Udvidelsesvolumen er stadig deaktiveret til C: drev.

På MBR-disk kan ikke tildelt plads, der er slettet fra en primær partition, ikke udvides til enhver Logisk partition, ledig plads, der er slettet fra en logisk, kan ikke udvides til nogen primær partition. Dette er en anden alvorlig begrænsning af Disk Management.

For at konvertere 70 GB ledig plads til Ikke-allokeret, skal du slette en anden logisk partition E og derefter slette hele udvidet skillevæg.

Cannot extend C

Hvorfor Extend Volume er deaktiveret for D: eller E:

For datavolumen D eller E er den første grund den samme med systempartition C - der er ingen højre tilstødende Ikke-allokeret plads.

Efter at have krympet drev C og E, er der 20 GB ikke-tildelt plads bag C og 20GB Gratis plads bag E.

Diskhåndtering kan ikke skrumpe drev E til at gøre uallokeret plads til venstre eller kombinere ikke tildelt til højre tilstødende partition. Så Extend Volume er deaktiveret for D: drev.

Hvis partitionstypen E er forskellig med drev D, kan du stadig ikke udvid D-drevet ved at slette E.

Extend Volume disabled

En anden grund til, at indstillingen Udvid lydstyrke er deaktiveret for D- eller E-drev, er fordi denne type partition ikke understøttes.

Extend Volume disabled

Både Shrink- og Extend Volume-funktioner understøtter kun de partitioner, der er formateret som NTFS eller uden filsystem (RAW). FAT32 og andre typer partitioner kan ikke krympes eller udvides.

For at vise dig denne begrænsning konverterede jeg drev D til FAT32. Som du ser, er Extend Volume deaktiveret, selvom der er 20 GB ikke-allokeret plads ved siden af.

Hvad skal man gøre, når Extend Volume ikke fungerer

For at løse disse problemer er det meget let med NIUBI Partition Editor.

Hent NIUBI Partition Editor og følg trinnet i videoen til fastsætte Windows Server 2012 Udvidet indstilling for lydstyrke deaktiveret:

Video guide

Højreklik på en partition og vælg funktionen "Resize/Move Volume", træk grænse mod den anden side, så kan du formindske denne partition og lave Uallokeret plads på hver side, eller udvide denne partition ved at flette Uallokeret plads på begge sider. Træk i midterste position mod anden side, så kan du flytte denne partition og det tilknyttede ikke tildelte rum.

Med NIUBI Partition Editor, kan du krympe partitionen og kombinere ikke-allokeret plads til ethvert lydstyrke på den samme disk, uanset om partitionen er NTFS eller FAT32, Primær eller Logisk, til venstre eller højre, tilstødende eller ej.