Ændre størrelse på systempartition i Windows Server 2012

Opdateret den 16. november 2019

Denne artikel introducerer, hvordan du ændrer størrelse på systempartition i Windows Server 2012 R2 uden at miste data. 3 måder at justere størrelsen på systemvolumen med detaljerede trin.

Det mest almindelige diskproblem i en server er systempartitionen C bliver fuld. I de fleste tilfælde er der et andet volumen med masser af ledig plads på den samme disk. Derefter er det muligt at ændre størrelsen på denne lydstyrke til udvid systempartition uden at miste data? Ja selvfølgelig. Du kan juster partitionens størrelse med enten indbygget Disk Management-værktøj eller tredjepartssoftware.

Tilpas systemvolumen ind Server 2012 disk Management

Diskstyring er i de fleste tilfælde sikker, men den fungerer kun under begrænset tilstand. Tredjepartsværktøj er meget mere kraftfuldt, men der er systemskader og datatab risiko hvis du bruger en upålidelig software.

Lad os først se, hvordan du ændrer størrelse på og udvider systempartitionen i Windows Server 2012 Diskstyring.

Presse Windows , X på tastaturet, og klik derefter på Diskstyring fra listen. Når du højreklikker på systempartitionen C, Udvidelsesvolumen er deaktiveret. Før du udvider denne partition, skal du slette eller skrumpe anden lydstyrke for at få ikke-allokeret plads.

De alvorlige begrænsninger af Disk Management inkluderer:

Så dig kan ikke udvid systempartition ved at krympe andre volumener. Den eneste mulighed er ved sletning det tilstødende drev (D :).

Hvis du ikke kan slette D, eller der ikke er en anden partition på den samme disk, Server 2012 Diskhåndtering er ubrugelig.

Extend volume disabled

Hvis du kan slette den højre sammenhængende partition (D :), skal du højreklikke på C: drev og vælge Forlæng lydstyrke, skal du blot klikke på Næste i vinduet Guiden Udvid lydstyrke.

Ændre størrelse på systempartition med drev D eller E

Serverpartitionssoftware kan skrumpe drev D og gøre uallokeret plads på venstre side, så kan du ændre størrelsen på systempartition C med et af værktøjerne. Hvis du har krympet D via Disk Management, eller der ikke er nok ledig plads i den sammenhængende partition, kan du skrumpe drev E og flyt uallokeret plads ved siden af ​​C-drevet.

Som jeg sagde i begyndelsen, er der imidlertid potentielt risikotab for datatab, så du skal først tage backup af og køre sikker partitionssoftware. Bedre at andre værktøjer, NIUBI Partition Editor har innovative teknologier til at beskytte data og spare tid.

Hent NIUBI Partition Editor og du vil se alle diskpartitioner med struktur og anden information.

Der er C, D, E og system reserveret partition på Disk 0. Original C: drev er 40 GB og D: er 70 GB. Til ændre størrelse på partitioner, skal du bare trække og slippe på diskkortet.

NPE Server

Trin for at ændre størrelsen på systempartition C i Windows Server 2012:

Trin 1: Højreklik på den sammenhængende partition (D :) og vælg "Ændr størrelse/flyt lydstyrke", træk venstre grænse mod højre i pop op-vinduet for at krympe det. (eller indtast et beløb i boksen Uoptaget plads før)

Shrink D

Derefter reduceres drev D, og ​​der oprettes noget ikke-allokeret plads på til venstre side.

Drive D shrank

Trin 2: Højreklik på systempartition C: og vælg "Resize/Move Volume" igen, træk højre grænse mod højre at kombinere ikke-allokeret plads.

Extend C drive

Derefter øges C: drevet til 60 GB.

C drive extended

Trin 3: Klik Apply øverst til venstre for at træde i kraft til reel diskpartition.

Se videoen, hvordan du ændrer størrelse på systempartition i Windows Server 2012 ved at krympe andre bind:

Video guide

Juster systempartitionsstørrelsen med anden disk

En harddisk er en fysisk enhed, og størrelsen er fast, så ingen partitionssoftware kan udvide systempartitionen ved at tilføje plads fra en anden adskilt disk.

Hvis der ikke er nogen anden partition eller ikke masser af ledig plads i andre partitioner på den samme disk, kan du kopiere hele disken til en større og forstørre systempartition (og andre volumener) med ekstra diskplads.

Følg trinnene i videoen for at udvide systemvolumen i Windows Server 2012 med anden disk:

Video guide

Uanset hvordan din diskpartition er konfigureret, er der en måde at øge størrelsen på systempartitionen med NIUBI Partition Editor. Det understøtter alle typer lokal og aftagelig harddisk, alle typer RAID-arrays hardware, VMware og Hyper-V Guest virtual disk.

Hvis du bruger RAID-arrays, såsom RAID 0/1/5, skal du gøre det ikke bryde array eller udfør nogen betjening til RAID-controlleren. Der er ingen forskel mellem at ændre størrelse på fysiske eller virtuelle diskpartitioner.

DOWNLOAD