Sådan øges/ændres partitionsstørrelsen i Windows Server 2016

af Lance, Opdateret den 19. juli 2022

Efter at have kørt Windows 2016-serveren i en periode, er den planlagte partitionsstørrelse ikke længere perfekt. Det mest almindelige problem er det C-drev bliver fuldt. Mange serveradministratorer spørger, om det er muligt ændre partitionsstørrelse  in Windows Server 2016 uden at miste data. For at justere partitionsstørrelsen i Windows 2016-server, må du bruge indbygget Disk Management eller tredjeparts partitioneringssoftware. Diskhåndteringsværktøjet er sikkert, men har mange begrænsninger, diskpartitionssoftware er mere kraftfuldt, men har potentiel risiko for datatab. Du må hellere lave en sikkerhedskopi og køre sikker partitionssoftware. I denne artikel vil jeg introducere, hvordan man mindsker og øger partitionsstørrelsen Windows Server 2016 med begge slags værktøjer.

Juster partitionsstørrelsen med Server 2016 disk Management

In Windows Server 2016 Diskhåndtering, der er Formindsk Volume , Forlæng Volume funktioner, der hjælper med at ændre partitionsstørrelse uden at miste data (ikke 100%). Som navnet bruges Shrink Volume til at reducere partitionsstørrelse, og Extend Volume bruges til at øge partitionsstørrelsen. Imidlertid kan ikke alle diskpartitioner krympes og forlænges.

Sådan mindskes partitionsstørrelse i Server 2016:

  1. Presse Windows + X på tastaturet og klik på Diskstyring på listen.
  2. Højreklik på det drev, du vil reducere (skal være NTFS), og vælg Formindsk Volume.
  3. Indtast mængden af ​​plads i MB, og klik derefter på Shrink at henrette.

Enter amount

Sådan øges partitionsstørrelse i Windows Server 2016:

  1. Højreklik på en partition (f.eks. D :) i Diskhåndtering, og vælg Slet lydstyrke.
  2. Højreklik på den venstre sammenhængende partition (f.eks. C :), og vælg Forlæng Volume.
  3. I vinduet Extender Volume Wizard skal du blot klikke på Næste til Finish.

Extend Volume Wizard

Begrænsninger for at ændre partitionsstørrelse i Windows Server 2016 med Disk Management:

  1. Det kan kun krympe og udvide NTFS partition understøttes andre typer partitioner ikke.
  2. Det kan kun skabe ikke-allokeret plads til højre mens du krymper en partition.
  3. Hvis der er filsystemfejl, er det kan ikke skrumpe partition, hvis der ikke er flytbare filer, kan det kun skrumpe lidt plads.
  4. Det kan kun udvide en partition, når der er der tilstødende Ikke tildelt plads på højre side.
  5. De partitioner, du vil slette og udvide, skal være samme Primær partition eller logisk drev.

På grund af disse begrænsninger er Disk Management ikke det bedste valg, du må hellere køre en sikker og kraftfuld diskpartitionssoftware.

Skift partitionsstørrelse i Windows Server 2016 med sikker software

Med serverpartitionssoftware, der er ingen sådanne begrænsninger. Dog skal du først tage backup af serveren, fordi der er potentiel systemskade og risiko for datatab. Bedre end andre værktøjer, NIUBI Partition Editor har kraftfulde teknologier til at beskytte serversystem og data:

Hent NIUBI Partition Editor, vil du se alle diskpartitioner med detaljerede parametre og grafisk struktur til højre, tilgængelige operationer er angivet i venstre side og ved at højreklikke.

NIUBI Partition Editor

Sådan splittes og flettes partitioner

Hvis du vil oprette flere volumener uden at starte forfra, kan du formindske en stor volumen for at få ikke-allokeret plads. Hvis der er for mange partitioner, kan du flet 2 partitioner uden at miste data via flere klik. Alle filer i en partition vil automatisk blive flyttet til rodbiblioteket i den anden partition.

Sådan deles partition:

Video guide

Sådan flettes partitioner:

Video guide

Sådan reduceres og øges partitionsstørrelsen

De fleste af serveradministratorerne ønsker at ændre partitionsstørrelsen på både C: og D: drev, fordi C-drevet bliver fuldt men der er masser af ledig plads i D. Du kan formindske D-drevet for at lave Uallokeret plads til venstre og tilføj derefter til C-drevet. For at justere partitionsstørrelsen skal du bare trække og slippe på diskkortet over NIUBI.

Sådan formindskes/forøges partitionsstørrelsen i Windows Server 2016 med NIUBI:

  1. Højreklik D: kør og vælg "Ændr størrelse/flyt lydstyrke", træk venstre grænse mod højre i pop op-vinduet. (Du kan også indtaste et beløb i boksen med Unallocated space before)
  2. Højreklik C: drev og vælg Resize/Move Volume igen, træk højre grænse mod højre for at kombinere denne ikke-allokerede plads.
  3. Klik Apply øverst til venstre for at udføre. (Eventuelle operationer inden dette trin fungerer kun i virtuel tilstand.)

Videoguide til ændring af partitionsstørrelse i Windows 2016-server:

Video guide

  1. Trinene er ens, hvis du vil forøg partitionens størrelse på D eller anden datavolumen.
  2. Hvis du vil udvide C-drev med ikke-tilstødende partition E, er der et ekstra trin til flyt partition D til højre.
  3. Hvis der ikke er ledig plads på en disk, kan du kopier disk til en større og øge partitionsstørrelsen med ekstra plads.
  4. Hvis du vil ændre virtuel partitionsstørrelse i VMware eller Hyper-V, er der ingen forskel, skal du blot installere NIUBI på den virtuelle server og følge trinnene ovenfor.
  5. Hvis du vil ændre størrelsen på RAID-partitionen, er trinene de samme. Bryd ikke array eller udfør andre handlinger til RAID-controlleren.

Udover at reducere og øge partitionsstørrelsen i Windows Server 2016/2019/2022 og tidligere Server 2012/ 2008/2003, NIUBI Partition Editor hjælper med at flytte, flette, konvertere, defragmentere, skjule, slette partition, indstille skrivebeskyttet attribut, scanne dårlige sektorer og meget mere.

Hent