Udvid harddisken

Forlæng harddisken til Windows Server 2016

Mange serveradministratorer stødte på problemet med, at harddisken er ved at løbe tør for plads, især til system C: drev og drev til sikkerhedskopiering, database, udveksling osv. Hvis hele harddisken er fuld, skal du udskifte med en større, men Hvis en af ​​drevpartitionerne er ved at blive fuld, kan du udvide den med ledig plads inde i en anden.

Denne side viser, hvordan du udvider harddisken Windows Server 2016 uden at geninstallere OS eller miste nogen data.

Udvid harddisken

Udvid harddisken ved at slette

For at udvide en harddiskpartition skal der være ikke-tildelt plads. Som navn er dette rum tomt (skønt filer kan gendannes) og hører ikke til nogen partitioner. For at få uallokeret plads kan du enten slette eller skrumpe et drev. Efter sletning af et drev konverteres al diskplads til Uallokeret, ved at krympe et drev, vil en del af det ubrugte rum konverteres til Ikke-allokeret. Ved at flette Ikke-allokeret til et drev konverteres det til en del af ubrugt plads.

Windows Server 2016 native Disk Management har evnen til at skrumpe, slette og udvide harddisk. Når en drevpartition er ved at blive fuld, kan du slette den tilstødende partition for at få uallokeret plads og derefter kombinere med Extend Volume-funktionalitet. Det er IKKE den bedste måde, men en tilgængelig mulighed.

Trin til at udvide harddisken ind Server 2016 Diskstyring:

Trin 1 Overfør filer i den tilstødende partition (her er E :). Trykke Windows , X på tastaturet, og vælg derefter disk Management.

Trin 2 Højreklik på drev E, og vælg Slet lydstyrke.

Slet lydstyrke

Trin 3 Højreklik på drev D, og ​​vælg Forlæng Volume.

Forlæng Volume

Trin 4 Forlæng Volume Wizard startes, skal du blot klikke på Næste til Finish.

Forlæng Volume Wizard

Harddisk D forlænges på kort tid.

Harddisk udvidet

Som jeg sagde ovenfor, konverteres al diskplads til Ikke-allokeret efter sletning af et drev, du mister filer, hvis du glemmer at tage backup eller overføre til et andet sted. Desuden, hvis du vil udvid C-drevet, kan du ikke slette det tilstødende drev D, fordi programmer og en del af Windows tjenester, der løber fra det.

Ved at formindske et drev, vil kun en del af ubrugt plads blive konverteret til Ikke-allokeret, og alle filer forbliver intakte. Mange mennesker ønsker således at forlænge harddisken ind Server 2016 ved at krympe en anden.

Udvid diskdrev ved at krympe

For at udvide harddisken ved at krympe, Server 2016 Diskhåndtering kan ikke hjælpe dig, selvom der er indbygget Formindsk Volume , Forlæng Volume funktionaliteter.

For eksempel produceres ikke-allokeret plads på højre side efter krympet drev D, men til udvid systempartition C, dette ikke tildelte rum skal være på venstre side af D. Når du højreklikker på C-drev, Udvidelsesvolumen er nedtonet. Fra Microsoft forklaring kan Extend Volume kun udvide NTFS-partition med tilstødende ikke-allokeret plads på højre side.

Udvid lydstyrken gråtonet

For at forlænge harddisken ind Server 2016 ved at formindske en anden, har du brug for serverpartitionssoftware såsom NIUBI Partition Editor. Du kan udvide et drev ved at krympe et hvilket som helst andet på den samme disk, uanset om det støder op eller ej. For at opnå det, skal du bare trække og slippe på diskkortet.

Udvid harddiskdrev ved at trække og slippe

Sammenlignet med datadrev løber system C-drevet mere sandsynligt tør for plads, og der er et andet tilstødende drev (D) på den samme disk. Her viser jeg dig, hvordan du udvider harddisk C ved at krympe D, det er ens, hvis du vil udvide andre drev.

Trin til at udvide harddisk C ind Server 2016 med NPE:

Trin 1 Hent NIUBI Partition Editor, højreklik på drevet D og vælg "Ret størrelse/Flyt lydstyrke".

Ændre størrelse på lydstyrken

Træk venstre grænse mod højre i pop op-vinduet for at krympe det.

Krympe D

20 GB ubrugt plads konverteres til Ikke tildelt på venstre side.

Drev D krympet

Trin 2 Højreklik på drevet C og vælg "Resize/Move Volume" igen. Træk i højre kant mod højre til flet det ikke tildelte rum.

Forlæng C-drevet

Klik på OK, C-drevet udvides til 50 GB.

Udvid partition C

Trin 3 Klik Apply øverst til venstre for at udføre, færdig.

Tip NIUBI Partition Editor arbejder i virtuel tilstand for at undgå fejl, og de handlinger, du foretager, vises som ventende nederst til venstre. Du kan klikke på Fortryd for at annullere de forkerte eller uønskede handlinger, ægte diskpartition ændres ikke, før du klikker Apply at bekræfte.

De verserende handlinger markeret som Check (Skak) kan gøres på skrivebordet på farten. Hvis operationen til at skrumpe D markeres som Genstart, måler det, at genstart er påkrævet. I denne situation kan du muligvis lukke NIUBI, derefter lukke de kørende applikationer og åbne filer / mapper i drev D og derefter genstarte NIUBI for at gentage.

Hvis du stadig ikke forstår, hvordan det fungerer, eller der ikke er masser af ledig plads i drev D, skal du se videoen, hvordan du udvider harddisken på Windows Server 2016.

I Sammenfatning

Sådan forlænges harddisken Windows Server 2016, kan du enten bruge native Disk Management eller diskpartitionssoftware. Diskhåndtering kan kun udvide NTFS-partition med tilstødende ikke-allokeret plads på højre side. I andre situationer skal du køre partitionssoftware.

NIUBI Partition Editor er integreret unik 1 anden tilbagetrækning, Annuller-at-vilje, Hot-størrelse, Virtuel tilstand teknologier og hurtigere filbevægelsesalgoritme, der hjælper dig med at udvide harddisken Windows Server 2016 let og sikkert.

Hent