Dagens harddiske har store mængder plads, men uanset hvor stort dit drev, vil du blive forbløffet over, hvor hurtigt applikation /Windows opdatering, browsercaches, gendannelsespunkter og midlertidige filer kan æde din ledige plads.

Hvis system C-drevet løber tør for plads, Windows vises en advarsel for at advare computerbrugere, når deres harddisk er ved at løbe tør på ledig diskplads.

Windows 2003 Server/XP lav diskplads

Server 2003 lav diskplads

Windows 2008 Server lav diskplads

Windows 2008 lav diskplads

Hvornår Windows dukker op denne advarsel, skal du løse dette problem med lav diskplads så hurtigt som muligt, da du ikke kan installere Windows opdateringer og andre applikationer, systemet kører meget langsommere, det værste er systemnedbrud, hvis der er ekstremt lav ledig plads.

Øg diskplads på C-drev

For at løse dette problem forsøger mange mennesker at frigøre og øge den ledige diskplads på C-drevet.

Anderledes med hjemme-pc er det ikke den bedste idé at løse C-drev lav diskplads problem ved at frigøre diskplads på Windows Server når advarslen dukker op, fordi det koster lang tid, og har potentiel risiko for at miste data.

Den mest tidsbesparende og nemmeste måde er øge diskpladsen på C-drevet.

Da alle diskpartitioner er blevet allokeret ved opbygning af serveren, er det muligt at øge diskpladsen på C-drevet uden at miste data? Ja, ny computerteknologi gør ønsket til virkelighed.

Sådan øges diskplads på C-drev

Det er meget nemt at øge diskpladsen på C-drevet eller andre fysiske eller virtuelle RAID-partitioner med NO.1-klassificeret Partition Magic Server software. Du skal bare formindske en eksisterende datapartition for at få noget ledig (ikke-allokeret) plads, og så kan du nemt øge størrelsen på systemet eller en anden datapartition, ingen skøde at slette eller omformatere. Det virker også meget hurtigt.

Sørg for datasikkerhed, når du ændrer partitionsstørrelse

Datasikkerheden er vigtigst for Windows Server, før du ændrer eksisterende partitionsstørrelse, bør du vælge en pålidelig partitionssoftware, da ingen ønsker at se opstartsfejl eller datatab efter at have øget partitionsstørrelsen.

Baseret på den indbyggede forbedrede databeskyttelsesteknologi, Partitionsguide-server er ikke kun pålidelig i sig selv, men også integreret med Disk & Partition Copy Wizard og Partition Recovery Wizard for at sikre 100 % datasikkerhed. Det anbefales stærkt af mange fagfolk og redaktører, desuden vælger mange Fortune 500-virksomheder, regeringer, universiteter det for at vedligeholde deres servere.

Sådan ændres størrelsen på partitionen for at øge diskpladsen på C-drevet

Trin 1, Start Partition Wizard Server, du vil se alle diske og partitioner, der er forbundet til din server og ledig plads, brugt plads og andre egenskaber for hver partition.

Ændre størrelse på systempartitionHøjreklik på datapartitionen og vælg "Flyt/tilpas størrelse", i pop op-vinduet, træk den højre kant til højre for at formindske den.

Krymp datapartitionDer vil være noget ikke tildelt plads bag systempartitionen.

Ikke tildelt plads oprettetTrin 2, Højreklik på systempartitionen og vælg "Flyt/tilpas størrelse", i pop op-vinduet, træk den venstre kant til højre for at holde den ikke-allokerede plads.

Udvid systempartitionNår du har klikket på OK, er systempartitionen blevet udvidet, klik på "Apply” for at fortsætte, færdig.

Ændre størrelse på systempartitionEfter flere minutter vil du have en "ny" server, som kan bruges i lang tid igen uden andre operationer.